TEV bursu

Üniversite hayatının maddi yükünü hafifletmek isteyen öğrencilere müjde! Türk Eğitim Vakfı, TEV bursu ile Atatürk ilkelerine bağlı, başarılı fakat finansal destek arayışında olan üniversite öğrencilerine yardım eli uzatıyor. 2023-2024 öğretim yılında verilecek olan TEV Eğitim Bursu ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

2023-2024 Öğretim Yılı TEV Bursu Miktarı: 2.500 TL Aylık

Öncelikle merak ettiğiniz en önemli konuya geçelim: Burs miktarı! 2023-2024 öğretim yılında TEV Eğitim Bursu alacak öğrencilere her ay 2.500 TL destek sağlanacak. Eğitim hayatınızı kolaylaştıracak bu bursla, ders kitaplarından kira ödemelerine kadar birçok masrafınızı karşılayabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri ve Nasıl Başvurulur?

TEV Bursu başvurusu için önemli bir tarih belirledik: 2023-2024 öğretim yılı burs başvuru tarihleri 4 Eylül-24 Eylül 2023 arasında gerçekleşecek. Başvurularınızı bu tarihler içinde yapmayı unutmayın!

Başvurularınızı hızlı ve kolay bir şekilde online olarak yapabilirsiniz. Başvurunuzu yapmak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli: https://tev.org.tr/burs-basvuru/

TEV Bursu Başvuru Koşulları

TEV Bursu'na başvurabilmek için belirli koşulları yerine getirmeniz gerekiyor. Başvuru yapmadan önce aşağıdaki koşulları kontrol edin:

Şip Şak Çeviri - SipSakCeviri.com

Hızlı Teknik Çeviri

Dosyanızı yükleyin
anında çeviri süresi ve fiyatı hesaplansın.
Sipariş verin hızla teslim edilsin.


1. T.C. vatandaşı olmak.
2. Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyaç duymak.
3. Başka bir kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almamak. (Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan geri ödemeli öğrenim kredisi hariç)
4. Öğrenimine yeni başlayanlar için: Başarı kriteri her yıl Eylül ayında ilan edilmektedir.
5. Ara sınıflar için: Genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 2,50 olmak (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65 olmak). Genel ortalamanın 2,50 olması durumunda en fazla 1 başarısız ders olabilir.
6. Hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler için: Başarılı olarak geçmiş olmak.
7. DGS ile yerleşen öğrenciler için: İki yıllık mezuniyet ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.
8. İkinci öğretim öğrencileri için: İkinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

Burs İçin Aday Olamayacaklar

TEV Bursu için başvuramayacak kişiler ise şunlardır:

1. Vakıf üniversitesi öğrencileri.
2. Açık öğretim veya uzaktan öğretim öğrencileri.
3. Ücretli veya değişim programlı bölümlerde öğrenim görenler.
4. Dört yıllık lisans programından mezun olup ikinci kez lisans eğitimi görenler (açıköğretimden mezun olanlar dahil).
5. Genel ortalaması 2,50'nin altında olanlar.
6. Genel ortalaması en az 2,50 olsa bile 1'den fazla başarısız dersi olanlar.
7. 25 yaşından büyük olanlar.
8. Hüküm giyenler.
9. Öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar.
10. TEV bursu almaya devam eden kardeşi olan öğrenciler.

TEV Bursu Başvurusuna Eklenecek Belgeler

Burs başvurusu için gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanız gerekmektedir. İşte başvuru esnasında eklemeniz gereken belgeler:

1. TEV Eğitim Bursu Başvuru Formu (TEV İnternet sitesinden doldurulmalı ve prosedür takip edilmelidir).
2. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuç Belgesi (Puan türlerine göre Türkiye genelindeki başarı sıralamalarını/puanları gösteren belge) (e-devlet).
3. Yerleştiğiniz yükseköğretim kurumunu gösteren YKS Sonuç Belge örneği (e-devlet).
4. Devam edeceğiniz sınıfı gösteren öğrenci belgesi (e-devlet).
5. T.C. kimlik kartının önlü ve arkalı fotokopisi.
6. 1 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olmalı).
7. Adli sicil kaydı dökümü (e-devlet).
8. Ara sınıflarda öğrenim görenler için öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi (transkript) (e-devlet) veya ilgili öğretim kurumundan onaylı olarak alınmalıdır.
9. Hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrencilerin başarılı olduğunu gösteren belge (e-devlet) veya ilgili öğretim kurumundan onaylı olarak alınmalıdır.
10. Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği anne veya baba adına alınmış belge) (e-devlet).
11. Ailenizin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (e-devlet).
12. Ailenizin mali durumunu gösteren belgeler:
. Çalışan anne veya baba için: Son aya ait onaylı maaş bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-devletten alabilir).
. Serbest çalışan anne veya baba için: Son yılları gösteren gelir vergisi beyannamesi/kurumlar vergisi beyannamesi dökümü (e-devlet).
. Emekliler için: Son aya ait aylık maaşı gösterir belge (e-devlet) (Emekli olmakla birlikte aktif çalışan anne veya baba için onaylı maaş bordrosu da eklenmelidir).
. Çalışmayan, geliri olmayan anne veya baba için: Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı olmadığına dair belge (4A/4B/4C Hizmet Dökümü ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi) (e-devlet).
. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan anne veya baba için: Ürün/hayvan varlığı ve gelir durum dökümü (e-devlet).

13. Anne ve baba adına tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki hisse/m2 bilgisini gösterir detaylı döküm belgesi (e-devlet) (Anne veya baba adına tapu kaydı yoksa isimleri görünecek şekilde kayıt olmadığına dair ekran görüntüsü alınmalıdır) (e-devlet).
14. Anne ve baba adına araç kayıt belgesi (e-devlet) (Anne veya baba adına araç kaydı yoksa e-devletten isimleri görünecek şekilde kayıt olmadığına dair ekran görüntüsü alınmalıdır) (e-devlet).
15. Aile kirada oturuyorsa Kira Kontratı Örneği.


Burs Belgelerinin Vakfa Ulaştırılması

TEV'in ön değerlendirmesi sonrası mülakata davet edilecek adaylara SMS veya e-posta ile istenilen evrakların nasıl yükleneceği bildirilecektir. Ön elemeyi geçemeyen adaylar belge hazırlamasına gerek duymayacaktır, bu nedenle bilgilendirme gelmeden belge hazırlamamaya dikkat edin.

Bazı üniversitelerde TEV bursuna yapılan başvuru ile üniversiteye yapılan burs başvurusu birlikte değerlendirilmektedir. Bu nedenle burs talebinizi mutlaka üniversitenize de bildirmeniz gerekmektedir (örneğin: Boğaziçi, İTÜ, Yıldız Teknik, ODTÜ).

Önemli Notlar

  • İstenilen belgelerden biri eksikse başvurunuz geçersiz sayılacaktır.
  • Burs seçimleri öğretim kurumları tarafından oluşturulan burs komisyonları tarafından yapılır. Seçimlerde TEV'den de bir temsilci bulunmaktadır.
  • Halen başka bir resmi veya özel kurumdan burs alanlar TEV bursuna başvuramaz (Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan karşılıksız burs dâhil). Geri ödemeli öğrenim kredisi almanızda bir sakınca yoktur.
  • Başvuru döneminde birden fazla kuruma başvuruda bulunabilirsiniz, ancak burslar kesinleştikten sonra sadece bir kurumu tercih etmelisiniz.
  • Devlet koruması altındaki öğrenciler 'mali durum belgeleri' hariç olarak tüm belgeleri yüklemelidirler ve ayrıca devlet koruması altında olduklarına dair onaylı/resmi belgeyi de eklemelidirler.
  • Engelli öğrenciler, sağlık raporlarını ve diğer tüm belgeleri kendilerine bildirilen linke yüklemelidirler.
    TEV bursunu kazandıktan sonra, bursun ödenebilmesi için IBAN bilgileriniz ayrıca istenecektir.
  • TEV tüm bildirimleri SMS ve e-posta ile yapmaktadır. Bu nedenle bu bilgilerin öğrenci adına ve doğru olması büyük önem taşır.
  • Burs başvuru formu ile ilgili sorun yaşarsanız, Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Bursiyer Seçimi

Bursiyer seçimi, öğretim kurumları tarafından oluşturulan burs komisyonları tarafından yapılır. Mülakata katılan adaylar arasından asil ve yedek adaylar belirlenir ve isimleri tutanağa geçirilir. Kesin sonuçlar, TEV tarafından burs kazanan öğrencilere duyurulacaktır.

Bursun Ödenmesi

TEV Bursu kazanan öğrencilere ekim ayından itibaren ödeme yapılacaktır. İlk ödeme en geç aralık ayında gerçekleşir ve sonraki aylarda aylık olarak devam eder. Burslar, Ekim-Haziran ayları arasında (9 ay) ödenir; diğer aylarda ödeme yapılmaz.

Türk Eğitim Vakfı'nın sunmuş olduğu bu öğrenim bursu fırsatı, üniversite öğrencileri için büyük bir destek olabilir. TEV Bursu Başvuru tarihlerini takip ederek, başvurunuzu zamanında yapmayı unutmayın ve eğitiminiz için gereken maddi desteği sağlamak için bu fırsatı değerlendirin!

 

Ayrıca bakmayı unutmayın: Öğrenim bursu seçerken nelere dikkat etmeliyim?